Manuel Castells

Biografia

 • Nascut a Hellín (Albacete) el 1942.
 • Professor de recerca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Barcelona.
 • Catedràtic Emèrit de sociologia i Catedràtic Emèrit de planificació urbana i regional de la University of California, Berkeley, on va impartir classes durant 24 anys.
 • Catedràtic Titular de la Càtedra Wallis Annenberg de Tecnologia de Comunicació i Societat a la University of Southern Califòrnia a Los Angeles.
 • Professor Visitant Distingit de Tecnologia i Societat, titular de la Càtedra Marvin i Joanne Grossman al Massachusetts Institute of Technology i Professor Visitant Distingit d'Estudis d'Internet a l'Oxford University.
 • Professor de Sociologia de l'École des Hautes Études a Sciencies Socials (1967-1979).
 • Catedràtic i director de l'Institut de Sociologia de Noves Tecnologies de la Universitat Autònoma de Madrid (1988-1993).
 • Professor de Recerca al Consell Superior d'Investigacions Científiques a Barcelona (1997) i Catedràtic de Sociologia i de Planificació Urbana i Regional a la University of California, Berkeley (1979-2003).
 • Professor Visitant a 15 universitats arreu del món i conferenciant convidat a centenars d'institucions acadèmiques i professionals a 43 països.
 • Autor de 19 llibres entre els quals la trilogia "L'era de la informació: cultura, economia i societat" ha estat publicada en 23 idiomes. També és coautor i editor de 22 llibres.
 • Ha rebut, entre altres distincions, Guggenheim Fellowship, el premi C. Wright Mills de la Societat Americana per a l'Estudi dels Problemes Socials; el premi Robert and Helen Lynd Award de l'Associació Americana de Sociologia; el premi Ithiel Sola Pool de l'Associació Americana de Ciències Polítiques; la medalla Narcís Monturiol de Catalunya; l'Ordre Gabriela Mistral de Xile, l'Ordre de Santiago del President de Portugal i la Creu de Sant Jordi de Catalunya. És doctor honoris causa per 12 universitats. Així mateix és professor honorari i ha rebut medalles d'honor de diferents universitats.
 • Membre de l'Acadèmia Europea, de l'Acadèmia Britànica i Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia Espanyola de Ciències Econòmiques i Financeres.
 • Entre altres nomenaments distingits, ha estat assessor en Tecnologia de la Informació i Societat Civil Global del Secretari General de Nacions Unides. El 2005 va ser designat per la Comissió Europea membre fundador del Consell Científic del Consell Europeu de Recerca.
Premio Nacional de Sociología y Ciencia Política 2008

Nascut a Espanya el 1942.

Professor de recerca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Barcelona. És també Catedràtic Emèrit de sociologia i Catedràtic Emèrit de planificació urbana i regional de la University of Califòrnia, Berkeley, on va impartir classes durant 24 anys. Catedràtic Titular de la Càtedra Wallis Annenberg de Tecnologia de Comunicació i Societat a la University of Southern Califòrnia a Los Angeles. Professor Visitant Distingit de Tecnologia i Societat, titular de la Càtedra Marvin i Joanne Grossman al Massachusetts Institute of Technology i Professor Visitant Distingit d'Estudis d'Internet a l'Oxford University.

Anteriorment, va ser Professor de Sociologia de l'École des Hautes Études a Sciencies Socials (1967-1979), Catedràtic i Director de l'Institut de Sociologia de Noves Tecnologies de la Universitat Autònoma de Madrid (1988-1993), Professor de Recerca al Consell Superior d'Investigacions Científiques a Barcelona (1997) i Catedràtic de Sociologia i de Planificació Urbana i Regional a la University of California, Berkeley (1979-2003).

Ha estat Professor Visitant a 15 universitats arreu del món i conferenciant convidat a centenars d'institucions acadèmiques i professionals a 43 països. És autor de 19 llibres entre els quals la trilogia "L'era de la informació: cultura, economia i societat" publicada en 23 idiomes. També és coautor i editor de 22 llibres. Ha rebut, entre altres distincions, Guggenheim Fellowship, el premi C. Wright Mills de la Societat Americana per a l'Estudi dels Problemes Socials; el premi Robert and Helen Lynd Award de l'Associació Americana de Sociologia; el premi Ithiel Sola Pool de l'Associació Americana de Ciències Polítiques; la medalla Narcís Monturiol de Catalunya; l'Ordre Gabriela Mistral de Xile, l'Ordre de Santiago del President de Portugal i la Creu de Sant Jordi de Catalunya. És doctor honoris causa per 12 universitats. Així mateix és professor honorari i ha rebut medalles d'honor de diferents universitats.

És membre de l'Acadèmia Europea, de l'Acadèmia Britànica i Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia Espanyola de Ciències Econòmiques i Financeres.

Entre altres nomenaments distingits, ha estat assessor en Tecnologia de la Informació i Societat Civil Global del Secretari General de Nacions Unides. El 2005 va ser designat per la Comissió Europea membre fundador del Consell Científic del Consell Europeu de Recerca.