El CIS y la UCM han presentado “Los movimientos sociales”, un clásico sobre acción colectiva

Traducció a l'espanyol de l'obra "Social Movements. An introduction", de Donatella della Porta i Mario Diani

L'acte va tenir lloc el dimecres 21 de març passat a la Biblioteca Històrica Complutense "Marqués de Valdecilla" i hi van assitir Donatella della Porta (European University Institute), Enrique Gil Calvo (Universidad Complutense), Susana Aguilar (Universidad Complutense) i Eduardo Romanos (Universidad Complutense), a més del president del CIS, Félix Requena, i el director general de l'Editorial Complutense, José Antonio Nieto.

Enrique Gil Calvo, Donatella della Porta, Félix Requena, José Antonio Nieto, Eduardo Romanos i Susana Aguilar durant la presentació de l'obra.
Enrique Gil Calvo, Donatella della Porta, Félix Requena, José Antonio Nieto, Eduardo Romanos i Susana Aguilar durant la presentació de l'obra.

Traduïda per Eduardo Romanos, partint del text original de la segona edició del 2006, la publicació forma part de la col·lecció Debate Social, coeditada pel Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) i la Universidad Complutense de Madrid (UCM).

El text incorpora un epíleg, també de Romanos, que inclou una revisió d'alguns dels principals debats celebrats en l'últim lustre i d'alguns dels reptes emergents als quals hauran de fer front els investigadors en els pròxims anys. En tractar-se d'una edició publicada a Espanya, l'apèndix esbossa, a més, algunes idees sobre el desenvolupament dels moviments socials al nostre país.

Es tracta d'una obra actualitzada i enriquida que és alhora una introducció general i una anàlisi crítica de l'acció col·lectiva en la societat actual.

Donatella della Porta i Félix Requena, en el transcurs de l'acte de presentació
Donatella della Porta i Félix Requena, en el transcurs de l'acte de presentació.

L'obra de Donatella della Porta i Mario Diani continua sent, ara com ara, una referència obligada per als investigadors, a més d'un estudi imprescindible per als que busquen apropar-se per primera vegada a la vertiginosa, complexa i multidimensional realitat dels moviments socials: des de les protestes dels anys 60 fins als moviments feministes, pacifistes, ecologistes o antiglobalització més recents.

arrow_back