El CIS presenta "Generaciones excluidas" [«Generacions excloses»], una obra clàssica sobre integració i etnicitat

CIS.04_Telles&Ortiz-recortada
  • Dia: Divendres 10 de juny del 2011
  • Hora: 12.30 h
  • Lloc: Fira del Llibre de Madrid (Carpa Carmen Martín Gaite - Parque del Retiro)

A l'acte hi acudirà el president del CIS, Ramón Ramos; l'autor de l'obra, Edward Telles, i el catedràtic de Sociologia Antonio Izquierdo.

Títol: "Generaciones excluidas: mexicano-estadounidenses, asimilación y raza [«Generacions excloses: mexicanoestatunidencs, assimilació i raça»]
Autor/s: Edward Telles i Vilma Ortiz; presentació Antonio Izquierdo; traducció de M. Teresa Casado i Carlos G. Pranger
Llengua de publicació: Castellà
Edició: 1a ed., 1a imp.
Data edició: 2011
Publicació: CIS
Descripció: 370 p. 23x15 cm
Enquadernació: rúst.
Col·lecció: Clásicos Contemporáneos, 4
Títol original: Generations of Exclusion: Mexican Americans, assimilation and race
Edward Telles i Vilma Ortiz, catedràtics de Sociologia de les universitats de Princeton i Califòrnia, respectivament, assenyalen una sèrie de barreres institucionals, com el deficient funcionament del sistema educatiu i la persistència de la discriminació, per explicar el perquè s'ha detingut la integració de les generacions més joves i proposen una sèrie de mesures que podrien reimpulsar aquest procés.
Una troballa fortuïta desencadena aquesta innovadora anàlisi en la qual es demostra que el progrés econòmic i educatiu experimentat pels immigrants d'origen mexicà als Estats Units s'estanca a partir de la segona generació.
En la seva presentació, Antonio Izquierdo, catedràtic de Sociologia de la Universitat de la Corunya i director de l'Equip de Sociologia de les Migracions Internacionals, insisteix en la necessitat de replantejar-nos les perspectives de la integració i les polítiques d'immigració en vista dels descoratjadors resultats d'aquesta recerca de caràcter intergeneracional. «És un llibre bàsic en camps com l'estratificació, l'etnicitat i les polítiques comparades d'integració dels immigrants i dels seus fills a Europa i als Estats Units», afirma Izquierdo. El CIS serà present en aquesta 70 edició de la Fira del Llibre de Madrid (del 27 de maig al 12 de juny), amb la caseta núm. 17. Els seus fons podran adquirir-se excepcionalment amb un descompte del 10% sobre el PVP. Consulteu el catàleg.
arrow_back