El CIS publica "Comunidades locales y participación política", una anàlisi sobre l'efecte dels trets municipals en l'activisme polític

Llibreria. Enllaç a una pàgina nova.

Comprar amb un 5% de descompte

Clemente J. Navarro Yánez és professor de la Universidad de Pablo de Olavide de Sevilla, on dirigeix el Centro de Sociología y Políticas Locales. La seva feina se centra en la sociologia política urbana, la governança local i la participació. Professor visitant a la Universitat de Chicago, Florència, Campinas, San Martín o el Consiglio Nazionale della Ricerca. Actualment és investigador del Centro de Estudios Andaluces, on dirigeix l'Observatorio del Gobierno Local.

Comunidades locales y participación política en España

Autor: Clemente J. Navarro Yánez
1a ed.
Madrid: Centro de Investigaciones Sociológicas, 2011
198 p., 14 x 21 cm
Monografías, 273
ISBN: 9788474765526

Malgrat la importància del context local en les nostres vides quotidianes, aquest àmbit és, sens dubte, el gran oblidat de la sociologia política i les ciències polítiques, i especialment a Espanya. No obstant això, sol argumentar-se que el municipi, com a context sociopolític, estructura certes oportunitats i pautes d'interacció que podrien donar compte de la participació política. Així, l'argument central d'aquest treball és que la participació depèn de "qui som", però també d'"on vivim" i que "qui sóc on vivim". Aquesta obra analitza l'efecte de certs trets municipals sobre l'activisme polític, el que es denomina "ecologia local de l'activisme polític" i demostra no només la seva existència, sinó també que aquesta resulta diferent segons el tret municipal (mida o diverses formes d'heterogeneïtat dels seus habitants) i el tipus d'activisme (comunitari o contenciós) que es consideri.

arrow_back