EL CIS publica "Ideal democrático y bienestar personal", en coedició amb el CSD.

Les dades provenen de l'"Encuesta sobre hábitos deportivos en España 2010"

"Creix el nombre d'espanyols que practiquen esport"

Portada Ideal democrático

El 43% dels espanyols practiquen esport segons les dades que recull la publicació "Ideal democrático y bienestar personal: Encuesta sobre los hábitos deportivos en España 2010", coeditada pel Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) i el Consejo Superior de Deportes (CSD).

Madrid, novembre 2011 . - El percentatge d'espanyols i espanyoles entre 15 i 75 anys que practiquen esport ha passat del 37% al 43% entre 2005 i 2010, segons es desprèn de la publicació "Ideal democrático y bienestar personal", coeditada recentment pel Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) i el Consejo Superior de Deportes (CSD).

Aquesta investigació, l'eix central de la qual és l'estudi sobre hàbits esportius a Espanya 2010, realitzat pel CIS a petició del CSD, ofereix una autèntica radiografia sobre la pràctica de l'esport al nostre país, i analitza la seva evolució al llarg dels últims 30 anys.

El magnífic treball d'investigació dirigit pel catedràtic de sociologia de la Universitat de València Manuel García Ferrando, i en el qual també participa el doctor en sociologia Ramón Llopis Goig de la mateixa universitat, llança, entre altres conclusions, el fet que l'esport es realitza al nostre país de manera cada vegada més desinstitucionalitzada i amb una gradual disminució de la finalitat competitiva. Igualment, cada vegada més ciutadans ho practiquen en espais oberts i cada vegada són més els que concedeixen major importància a l'esport i l'educació física.

El treball analitza com es realitza aquesta pràctica per trams d'edat, o en funció del gènere, i quins articles esportius es poden trobar a les llars espanyoles, a més d'oferir informació sobre quins són els esports més practicats, el grau d'utilització de les instal·lacions esportives o com ens enorgullim dels èxits de l'esport espanyol i en quina mesura aquests triomfs influeixen en la societat.

De la mateixa manera, estudia el seguiment de la vida esportiva a través dels mitjans de comunicació o com la pràctica esportiva contribueix a la integració social i cultural dels immigrants a Espanya.

arrow_back