El CIS presenta "Elecciones Generales 2008", una anàlisi sobre com van votar els espanyols en les últimes eleccions generals.

Portada Elecciones Generales 2008

Editat per José Ramón Montero i Ignacio Lago, van participar en l'estudi més de vint experts.

  • L'acte tindrà lloc el pròxim dijous, 10 de novembre, al Colegio Oficial de Politólogos y Sociólogos de Madrid (c/ Ferraz, 100), a les 19.00 h.
  • Hi assistiran el president del CIS, Ramón Ramos Torre, l'editor de l'obra, José Ramón Montero, i els catedràtics de ciència política Julián Santamaría (Universidad Complutense) i Mariano Torcal (Universitat Pompeu Fabra), a més del degà del Colegio Nacional, Lorenzo Navarrete.

Madrid, 8 de novembre. - El Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) presenta la seva recent publicació "Elecciones Generales 2008", una obra que analitza les eleccions generals a Corts celebrades a Espanya pel març del 2008.

Prenent com a font d'informació les enquestes del CIS, els seus diferents capítols examinen qüestions com la campanya electoral, la participació en els comicis o la utilització d'Internet. De la mateixa manera, l'obra estudia tant l'impacte en el vot de l'anomenada crispació com l'efecte dels debats electorals, i passa per l'abast del vot útil, la influència de la religiositat, la ideologia o el nacionalisme, entre altres qüestions. Es deté també en la importància dels líders polítics i les característiques del sistema de partits, a més de tractar el cas especial de les eleccions autonòmiques a Andalusia, celebrades simultàniament.

Els seus autors, pertanyents a universitats i centres d'investigació de reconegut prestigi, conjuguen una sofisticada anàlisi mitjançant tècniques estadístiques avançades amb la utilització d'un llenguatge accessible a lectors no especialitzats. Tot això converteix aquest llibre en lectura imprescindible per al coneixement de la vida política espanyola actual.

arrow_back