El CIS ha presentado en Madrid "A propósito de Tilly: conflicto, poder y acción colectiva"

El CIS ha presentat a Madrid "A propósito de Tilly: conflicto, poder y acción colectiva" [«A propòsit de Tilly: conflicte, poder i acció col·lectiva»].

Es tracta de la major recopilació de reflexions sobre l'obra d'un clàssic estudiós del conflicte social.

El CIS ha presentat "A propósito de Tilly: conflicto, poder y acción colectiva" [«A propòsit de Tilly: conflicte, poder i acció col·lectiva»], una oportuna anàlisi sobre l'acció col·lectiva i les revoltes populars.

  • Hi van assistir el president del CIS, Ramón Ramos; l'editora del llibre, M. Jesús Funes, i els catedràtics Manuel Pérez Ledesma i Alfonso Pérez-Agote, a més del degà del Col·legi Nacional de Politòlegs i Sociòlegs, Miguel Ángel Ruíz de Azúa.

Les recerques de Charles Tilly (1929-2008), autor imprescindible per a la comprensió de la contesa política i el conflicte social, mostren com les bases socials organitzades en diverses formes d'acció col·lectiva poden influir i condicionar la marxa de la història. Els seus estudis sobre les revolucions, la formació i evolució dels estats i la seva teoria de l'acció col·lectiva giren entorn de la seva gran preocupació: la defensa dels drets ciutadans i la recerca de sistemes polítics atents a les condicions de vida dels més febles.

Aquesta obra del sociòleg, historiador i politòleg nord-americà presenta la major recopilació de reflexions sobre el seu treball publicada fins ara. Cada capítol analitza els seus textos, les seves teories i dissenys metodològics, i alguns afegeixen recerca de casos. Aquest llibre ajuda a comprendre un temps marcat per intenses mobilitzacions populars, algunes amb conseqüències molt rellevants com les protestes que s'estenen el 2011 des de Tunísia a Egipte, Iemen, Líbia, Síria, etc., l'anomenada "primavera àrab" i diferents mobilitzacions a l'occident democràtic reclamant més atenció a les demandes ciutadanes com el Moviment del 15 de maig (15 M) a Espanya, replicat a altres països, les protestes a Grècia, Regne Unit, etc.

arrow_back