El CIS elaborarà l'Indicador de confiança del consumidor a partir de novembre

Per acord de l'ICO (Instituto de Crédito Oficial) i el CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas). El CIS elaborarà l'Indicador de confiança del consumidor a partir de novembre

El Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) elaborarà des d'aquest mateix mes l'Indicador de confiança del consumidor espanyol (ICC). Aquest indicador va ser dissenyat i posat en marxa per l'Instituto de Crédito Oficial (ICO) pel setembre del 2004 i des de llavors s'encarregava de la seva elaboració i publicació mensual.

El conveni subscrit pel president de l'ICO, José María Ayala Vargas, i el president del CIS, Ramón Ramos Torre, assegura el manteniment de l'ICC, i garanteix la continuïtat de la sèrie històrica, el seu rigor metodològic i la qualitat contrastada de les dades.

A partir de novembre el CIS, mantenint la metodologia amb què es calcula l'ICC des de l'inici de la sèrie, realitzarà l'enquesta mensual, calcularà els resultats i els posarà a disposició de tots els interessats, com fa amb tots els seus estudis.

L'ICC recull mensualment la valoració de l'evolució recent i les expectatives dels consumidors espanyols relacionades amb l'economia espanyola, la seva economia familiar i l'ocupació, amb l'objectiu d'anticipar les seves decisions de consum. Pel desembre, l'índex corresponent al mes de novembre, així com els dels mesos de juliol, agost, setembre i octubre, s'incorporaran al web del CIS (www.cis.es). La seva publicació serà comunicada amb la suficient antelació als mitjans interessats.

arrow_back