Clásicos Contemporáneos

Portada col·lecció Clásicos Contemporáneos nº1
FITXA INFORMATIVA - Dades bibliogràfiques
Títol: De la sociología. Números, narrativas e integración de la investigación y la teoría.
Autor/es: John H. Goldthorpe
Presentació de José María Maravall
Llengua de publicació: Castellà
Edició: 1ª edició, 1ª impressió
Data edició: 04/2010
Publicació: Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) i Boletín Oficial del Estado (BOE)
Descripció: 607 pàg. 23x15 cm
Encuadernació: rústica
Col•lecció: Clásicos Contemporáneos, 1
ISBN: 978-84-7476-484-0

Resum de contingut:

Un dels sociòlegs més importants de l'actualitat analitza les diferències entre les classes socials i les desigualtats en les oportunitats vitals, en les taxes de mobilitat social i en els assoliments educatius. També se submergeix en apassionants debats teòrics i metodològics. La seva obra constitueix una defensa de la teoria de l'acció racional aplicada a l'explicació de fenòmens socials.

Comprar amb un 5% de descompte

Aquest primer títol de la nova col•lecció del CIS ofereix una autèntica guia d'allò que significa fer bona sociologia.

John H. Goldthorpe és membre emèrit de Nuffield College a la Universitat d'Oxford. També és membre de l'Acadèmia Britànica, de l'Acadèmia Europea i membre estranger de la Reial Acadèmia Sueca de Ciències.

Goldthorpe és un dels principals estudiosos de l'estructura de classes socials i de la mobilitat social en les societats avançades, camp a què ha contribuït amb nombroses investigacions ja clàssiques. El seu esquema de classes és, possiblement, l'instrument d'anàlisi més influent en la sociologia empírica contemporània, ja que ha permès comparar estructures socials en un mateix país al llarg del temps i també entre diferents països i mesurar els seus efectes sobre el comportament.

En els últims anys, a més de continuar amb la investigació empírica, ha participat molt activament en els debats metodològics de la sociologia, presentant una defensa clara del seu punt de vista sobre la direcció del progrés científic en el coneixement de les societats.

José María Maravall és catedràtic de sociologia de la Universidad Complutense de Madrid, Honorary Fellow del St. Antony's College de la Universitat d'Oxford, membre de l'Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències, i també de l'Acadèmia Britànica. El 2007 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política que atorga el CIS, del Consell Assessor del qual és actualment membre. Igualment, forma part del Consell Editorial de la Revista Española de Investigaciones Sociológicas (REIS), editada pel CIS.

Les seves nombroses publicacions versen sobre una àmplia gamma d'assumptes entre els quals destaca l'estudi comparat del funcionament de les democràcies i les seves institucions.

arrow_back