Carlos Moya Valgañón Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2010

En el dia d'avui, 2 de novembre del 2010, s'ha reunit i deliberat el jurat que concedeix el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política, format pel president del CIS, Ramón Ramos, l'europarlamentària i expresidenta del CIS Pilar del Castillo, el president de l'Institut d'Estudis Catalans i Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2006 Salvador Giner, la presidenta de la Federació Espanyola de Sociologia Teresa González de la Fé, el catedràtic i membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques Emilio Lamo de Espinosa i el catedràtic de la Universitat Autònoma de Madrid i expresident del CIS Fernando Vallespín.

El jurat ha atorgat per unanimitat el premi al catedràtic de Sociologia Sr. Carlos Moya Valgañón, destacant el paper del premiat en l'impuls, desenvolupament i consolidació de la sociologia a la universitat espanyola i subratllant especialment el seu impacte en el desenvolupament de la teoria sociològica, la sociologia de les elits i els estudis sociohistòrics.

Carlos Moya (Còrdova, 1936) és catedràtic de Sociologia emèrit de la UNED, llicenciat en Dret, va estudiar Sociologia a Colònia (Alemanya), amb René König. Impulsor fonamental de la teoria sociològica a Espanya, és autor de nombroses publicacions i ha dirigit investigacions empíriques sobre dimensions estratègiques de la societat espanyola: Burocracia Pública, Élites de Poder Económico, Clase Médica y Sanidad, la UNED Universidad de Masas, Familia y Juventud. Entre els seus llibres publicats figuren: Sociólogos y Sociología (1970); Teoría Sociológica: Una introducción crítica (1971); Burocracia y sociedad industrial (1972); El poder económico en España: 1939-1972 (1975); De la ciudad y su razón. Del logos político a la razón sociológica (1977); Señas de Leviatán: Estado nacional y sociedad en España 1936-1980 (1984); Puritanismo, monoteísmo, tabú del incesto (premi 1985 del Centro de Investigaciones Sociológicas) y Mahoma, Dar-El Islam, Maimónides. Dos ensayos sobre el monoteísmo semita. Madrid, Huerga y Fierro, 2008.

Foto de Carlos Moya Valgañón Història professional

arrow_back