arrow_back
 

Enquestes internacionals

El CIS participa regularment en projectes de recerca de caràcter internacional, com les enquestes de l'ISSP (International Social Survey Program), el Latinobarómetro, així com en altres projectes de càracter puntual.

L’Enquesta social europea és un estudi comparat en què participen al voltant de trenta països europeus que es duu a terme cada dos anys. Té com a principal objectiu analitzar el canvi i la continuïtat de les actituds, atributs i comportaments socials i polítics dels ciutadans europeus. Té el suport de la Comissió Europea, així com de la Infraestructura Europea de Recerca (ESS-ERIC), i a Espanya figura en el Pla estadístic nacional.

L’Enquesta social europea es fa a Espanya des de la primera edició (2002). Mariano Torcal (catedràtic de Ciència Política, Universitat Pompeu Fabra) en va ser el coordinador nacional des de la primera edició fins a la sisena (www.upf.edu/ess/). Des de la seva setena edició, realitzada el 2015, el CIS és la institució responsable del finançament, la coordinació nacional i del treball de camp l’Enquesta social europea a Espanya.

Per consultar més informació i accedir a les dades de l’Enquesta social europea, cliqueu aquí: www.europeansocialsurvey.org.

L'ISSP és un programa anual continu de col·laboració entre més de quaranta països de tot el món, per realitzar una enquesta monogràfica anual sobre un tema, amb el mateix qüestionari i una metodologia consensuada per tots els països participants. Espanya està representada en aquest programa pel CIS i l'ASEP, que s'alternen anualment per fer l'enquesta ISSP a Espanya i participen activament en diversos comitès interns de treball (www.issp.org).

Per accedir a les dades de les enquestes anuals dels altres països participants, punxi aquí ISSP

El Latinobarómetro és un estudi dissenyat i dirigit per Corporación Latinobarómetro, que es fa a 18 països d'Amèrica Llatina. Des de 1996 es fa així mateix a Espanya (www.latinobarometro.org).